Florentina Loredana Dalian

marți, 15 decembrie 2015

Premiile de Excelență „Mihai Eminescu” 2016 – Gala de premiere





15 – 17  ianuarie 2016, Benidorm, Provincia Alicante / Spania.





Ca urmare  a câştigării premiului al II-lea la concursul de proză "Noi susţinem excelenţa", m-am pricopsit şi eu cu-o invitaţie. 




Premiile de Excelență „Mihai Eminescu”2016 – Gala de premiere

Campania de promovare a valorilor româneşti din străinătate „Noi susţinem Excelența!”, lansată în luna ianuarie 2015 de către publicația în limba română „Occidentul Românesc”, se apropie de final. Acțiunea s-a desfășurat în trei etape distincte, iar pe data de 16 ianuarie 2016 se va finaliza printr-o Gală de premiere a tuturor celor nominalizați în această amplă campanie.

Etapele Campaniei „Noi susţinem Excelența!”
I – Promovarea românilor (15 ianuarie 2015 –15 ianuarie 2016) care prin pasiune şi dăruire fac performanţă în țările lor de adopție
Am dorit să ne implicăm în promovarea celor care excelează în domeniile lor de activitate pentru că mass-media din România vorbeşte prea puţin despre românii de succes din străinătate – de la simpli muncitori, foarte apreciați de cei pentru care lucrează, la cercetători, profesori, medici, scriitori, pictori, sportivi, oameni de afaceri – și despre eforturile și sacrificiile lor.
II – Concurs de poezie și proză scurtă (15 ianuarie–15 august 2015)
Deschis românilor din ţară şi străinătate, cu vârste cuprinse între 18 şi 70 de ani, concursul a stârnit un interes de excepţie în rândul cititorilor „Occidentului Românesc”: tineri, foarte tineri, adulţi de vârsta a doua sau a treia, români din toate colţurile României, dar şi din toate colţurile lumii, au trimis sute de materiale pentru acest eveniment.
În total, au fost recepţionate 637 de materiale până la data de 15 mai, la miezul nopţii, data limită până la care puteau fi acceptate înscrierile. În ediţia „Occidentul Românesc” din luna iulie s-au publicat numele autorilor ale căror lucrări au rămas în etapa finală, iar în ediția din august am făcut cunoştinţă cu câştigătorii.

III – Acţiunea de promovare a limbii române (15 ianuarie 2015 – 15 ianuarie 2016)
Prin această acţiune am dorit să venim în ajutorul profesorilor de la cursul de Limbă, cultură şi civilizaţie românească din Spania cu lucrări atractive şi interesante ca lectură pentru copiii români. În paginile publicaţiei noastre există un spaţiu, Pagina Copiilor, dedicat copiilor români din Spania (şi nu numai) unde, pentru fiecare ediţie, doamna profesoară Letiția Coza donează, din scrierile sale, fragmente dedicate copiilor, respectiv, poezii şi integrame. Acest gen de colaborare nu are niciun fel de implicare financiară din partea profesorilor sau a altor persoane. A fost și este un dar în semn de preţuire şi apreciere pentru copiii şi profesorii români din Spania, din partea doamnei profesoare Letiția Coza și a echipei redacţionale „Occidentul Românesc”.
Scopul evenimentului                                                         
Gala de premiere a Campaniei „Noi susținem Excelența!” se va desfășura în perioada 15 – 17  ianuarie 2016,  în Benidorm, Provincia Alicante / Spania.
În cadrul acestei acțiuni culturale vor fi premiați:
– Români de succes din Spania;
– Câștigătorii Concursului de proză scurtă și poezie;
– Profesori de la cursul de Limbă, cultură şi civilizaţie românească din Spania, care s-au implicat în acțiunea de promovare a limbii române;
– Oameni de afaceri și jurnaliști din mass-media românească din Europa și SUA.
Cu ocazia Galei de premiere se vor marca:
– realizările comunității românești din Peninsula Iberică;
– 5 ani de prezență neîntreruptă a publicației Occidentul Românesc în comunitățile românești din Spania și Insulele Baleare;
– legăturile culturale, sociale și economice dintre Spania și România;
– 166 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu;
– Ziua Culturii Naționale a României.

La ampla acțiune vor participa 126 de invitați, oameni de afaceri români din Spania, Austria, Anglia, Germania, profesori care susţin cursul de Limbă, cultură şi civilizaţie românească din Spania, medici, avocați, muncitori și specialiști români în diverse domenii de activitate din Insulele Baleare și Spania, câștigători ai Concursului de proză scurtă și poezie, jurnaliști din mass-media românească din: SUA, Italia, Austria, Spania, Anglia, Germania, Belgia, Grecia, Israel și România, autorități spaniole și române, precum și alți invitați speciali.
În cadrul evenimentului, doamna profesoară Letiția Coza din România, autoarea paginii din Occidentul Românesc care este dedicată copiilor, va avea o întâlnire cu elevii care participă la cursul de Limbă, cultură şi civilizaţie românească din Benidorm, Altea și Alfàs del Pi / Provincia Alicante – Spania.
Decernarea premiilor va fi realizată de către doamna profesoară Dorina Apostol – Președinte al Asociației Ulpia Traiana din Benidorm și de către cunoscutul realizator Costin Tuchilă din cadrul Redacţiei Teatru a Societăţii Române de Radiodifuziune.
Important!
Gala de premiere a Campaniei „Noi susținem Excelența!” NU face parte din proiecte finanțate de DPRRP, ICR, proiecte europene etc. Toată cheltuiala evenimentului este suportată în totalitate de către echipa redacțională „Occidentul Românesc”, sponsori și prieteni OR.
Redacția Occidentul Românesc

La Costa Blanca, birjar, la Costa Blanca! 
Din păcate, organizatorii nu sponsorizează şi birjarul din România până în Spania (în rest, asigură toate cheltuielile - masă. cazare, transport intern - cinste lor!) Aşa că, dacă îl vedeţi pe Moş Crăciun, puneţi-mi o pilă! La ditamai sacul pe care-l poartă, ce mai contează un bilet de avion Bucureşti-Valencia, dus-întors. Am fost cuminte, pe cuvânt, cu câteva excepţii majore! 
:) 

Sursa: Revista Occidentul Românesc
Frumoasă iniţiativă, felicitări! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu